Fot

Träningen

 

 

Hur går ett träningspass till?

Vanligtvis börjar och avslutar vi träningspasset med den korta handformen, som de flesta lär sig på ungefär en termin. Efter ca en halvtimme med individuell formträning följer tillämpningar, pushing hands (läs mer om dessa delar under "Om Tai Chi Chuan") och/eller slag- eller sparkträning på mitsar. Det är alltid frivilligt att delta i de olika övningarna så det går bra att träna även om man t ex har en skada eller vill ta det lugnt av andra skäl. Vi tränar tillsammans både nybörjare och de som tränat tidigare, utifrån olika övningar och mål med träningen delar vi upp oss på olika sätt.

När man lärt sig ett antal tillämpningar och övningar kan man om man vill börja träna "hårdare", mer fysikskt krävande och tex börja med lättare sparring.

 

Utrustning

Du behöver ingen speciell utrustning för att börja träna tai chi chuan, förutom bekväma kläder. Vi tränar barfota eller med inomhusskor med slät sula. 

 

Terminsavgift

Medlemsavgiften är 500 kr per termin, nybörjare 250 kr. Träning under (maj) juni och augusti utomhus ingår också i terminsavgiften.

 

Träningslokal

Hos Umeå Hung Gar Kwoon, Bryggargatan 10, bakom Charlies kiosk och pizzeria.

 

http://kartor.eniro.se/m/9jAMX

 

 

Kontakta oss för mer information!

 

 

 

 

 

 

 

 

Träningstider

 

Nybörjare »
Tisdagar: 19:00 - 20:30

Onsdagar:  20:30- 22:00

 

Avancerade »
Tisdagar: 19:00 - 20:30

Onsdagar: 20:30 - 22:00

ibland lite längre efter ordinarie träning

 

Söndagar: Efter överenskommelse

 

 

 

 

Wudang Tai Chi Chuan Umeå